Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Аналіз режимів функціонування Української газотранспортної системи як об'єкта управління
 
Names Кучмистенко, О. В.
Date Issued 2013 (iso8601)
Abstract Розглядаються інфраструктура Української газотранспортної системи і підходи до вирішення принципів управління нею. Один із них базується на принципах лінгвістично-математичного апарату будови
АСУ ТП, другий – на застосуванні математичних моделей і високоточних комп’ютерних симуляторів, що
реалізують на її основі принцип управління. На основі системного підходу проведено аналіз реалізації сучасних методів, що застосуються для управління газотранспортними системами. Виявлено, що ці системи, крім стандартного набору управляючих складових, можуть з успіхом використовувати інформаційні технології (ІТ) для вирішення багатьох задач. Результати аналізу дозволили зробити висновок, що сучасне управління ІТ-послугами має на увазі розгляд ІТ-служби як сервісної служби, яка орієнтована на потреби внутрішніх і зовнішніх замовників інформаційних послуг. Саме у цьому і полягає суть концепції ITSM. Рекомендації щодо ефективної організації і управління інформаційними технологіями зібрані в бібліотеці ITIL (Information Technology Infrastructure Library) – стандартах, заснованих на кращому міжнародному досвіді провідних фахівців і організацій. В Україні поки що не так багато підприємств, які організували роботу ІТ-служб відповідно до рекомендацій ITIL і впровадили систему управління ІТ-ресурсами, але дослідження в цьому плані проводяться.
Genre Article
Topic газотранспортна система
Identifier Кучмистенко, О. В. Аналіз режимів функціонування Української газотранспортної системи як об'єкта управління / О. В. Кучмистенко // Нафтогазова енергетика. - 2013. - № 1. - С. 68-80.