Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Метод і система контролю зміни напружено деформованого стану стінки вертикальних сталевих циліндричних резервуарів
 
Names Заміховський, Л. М.
Паньків, Х. В.
Паньків, Ю. В.
Дорофей, І. Р.
Date Issued 2013 (iso8601)
Abstract Пропонується метод та система оцінки зміни НДС стінки резервуарів вертикальних сталевих (РВС)
за даними про переміщення точок її поверхні без визначення сил та навантажень, що діють на резервуар, з використанням згладжуючих сплайнів для відтворення стінки РВС за координатами окремих точок. Останнє дає змогу зменшити вплив похибки вимірювання з врахуванням просторового переміщення стінки, дефектів форми стінки та впливу зварних з’єднань РВС. Наведено результати експериментальних досліджень та імітаційного моделювання з використанням програмного пакету SolidWorks, які підтверджують адекватність запропонованої математичної моделі та розробленого програмного забезпечення. Розроблено систему для безконтактного дистанційного сканування стінки резервуара з використанням лазера, яка в комплексі з розробленим програмним забезпеченням дає змогу методом непрямих вимірювань визначити координати стінки РВС. Розроблено методичне, технічне та програмне забезпечення для реалізації запропонованого методу.
Genre Article
Topic напружено-деформований стан
Identifier Метод і система контролю зміни напружено деформованого стану стінки вертикальних сталевих циліндричних резервуарів / Л. М. Заміховський, Х. В. Паньків, Ю. В. Паньків, І. Р. Дорофей // Нафтогазова енергетика. - 2013. - № 1. - С. 99-108.