Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості статичних характеристик сучасних електробурів
 
Names Семенцова, А. О.
Date Issued 2013 (iso8601)
Abstract Стаття присвячена дослідженню статичних характеристик сучасних електробурів за результатами їх експлуатації в умовах Прикарпаття. Показано, що механічні характеристики двигунів електробурів однієї марки відрізняються одна від одної та здебільшого не збігаються із паспортними характеристиками.
Це визначає можливість відхилення моменту, cosφ та ККД окремих двигунів однієї марки на декілька відсотків. Розглянуто характеристики неробочого ходу двигуна електробура Е250-8, а саме, залежності струму неробочого ходу, суми втрат у магнітопроводі і механічних втрат, cosφ від напруги на затискачах двигуна. Подано математичні моделі цих характеристик. Наведено моделі залежностей механічних втрат двигуна від температури нагрівання, перегрівання обмотки двигуна від кількості охолоджувальної рідини, усталеного перегріву обмотки двигуна від сили струму, зміни температури обмотки в часі при номінальному навантаженні. Подано робочі характеристики двигуна електробура в залежності від потужності, що забирається з мережі.
Genre Article
Topic електробур
Identifier Семенцова, А. О. Особливості статичних характеристик сучасних електробурів / А. О. Семенцова // Нафтогазова енергетика. - 2013. - № 2. - С. 109-116.