Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Підвищення економічної ефективності роботи трансформаторів знижувальних підстанцій підприємств нафтогазової галузі
 
Names Романюк, Ю. Ф.
Коломойцев, К. В.
Date Issued 2014 (iso8601)
Abstract Розглядаються питання підвищення коефіцієнта корисної дії (ККД) трансформаторів знижувальних
підстанцій нафтогазопромислових підприємств. Показано, що ККД трансформатора в усіх випадках збільшується з підвищенням коефіцієнта потужності навантаження незалежно від зміни його характеру та величини. Оптимальний коефіцієнт завантаження трансформатора, який відповідає максимальному ККД, залежить не тільки від номінальних параметрів трансформатора, але й значною мірою від його вхідної напруги. Максимальні значення ККД сучасних трансформаторів відповідають низьким коефіцієнтам їх завантаження. З метою зменшення втрат потужності в трансформаторах при заданому навантаженні вхідну напругу потрібно регулювати так, щоб забезпечити їх роботу з найвищим ККД. Визначено економічну ефективність регулювання рівня вхідної напруги трансформаторів.
Genre Article
Topic знижувальна підстанція
Identifier Романюк, Ю. Ф. Підвищення економічної ефективності роботи трансформаторів знижувальних підстанцій підприємств нафтогазової галузі / Ю. Ф. Романюк, К. В. Коломойцев // Нафтогазова енергетика. - 2014. - № 2. - С. 71-75.