Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Інтелектуальні виміри україномовного нафтогазового дискурсу (за матеріалами творів Івана Франка)
 
Names Якібчук, М. В.
Date Issued 2013 (iso8601)
Abstract Статтю присвячено проблемі формування і творення української термінології нафтогазового дискурсу (на матеріалі творів Івана Франка).
Визначено, що у лінгвофілософській концепції І. Франка термін реалізовано у різних стильових і функціональних парадигмах (науковій, публіцистичній, художній) та мовних вимірах, що створює оригінальну
авторську терміносистему.
Досліджено становлення науково-технічної термінології на основі аналізу прози І. Франка «Бориславського циклу». Зокрема з’ясовано витоки розвитку нафтоозокеритної промисловості в м. Бориславі та його околицях і роль І. Франка у цьому контексті для вироблення української термінології в цілому.
Цінним є доведення, що термінологічна лексика має велике значення для науково-виробничої комунікації; сприяючи її інтелектуалізації, полегшує процес засвоєння знань та їх реалізації у майбутній фаховій
діяльності.
Genre Article
Topic термін
Identifier Якібчук, М. В. Інтелектуальні виміри україномовного нафтогазового дискурсу (за матеріалами творів Івана Франка) / М. В. Якібчук // Розвідка та розробка нафтових і газових родовищ. - 2013. - № 3. - С. 211-217.