Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Аналіз роботи автомобільних двигунів на газовому паливі в гірських умовах
 
Names Дикун, Т. В.
Гаєва, Л. І.
Мельник, В. М.
Долішній, Б. В.
Януш, А. М.
Date Issued 2014 (iso8601)
Abstract Питання використання альтернативних видів палива на автомобільному транспорті в даний час досить актуальне. Особливо це стосується Карпатського регіону. Техніко-експлуатаційні показники двигунів
у гірських умовах значною мірою залежить від густини повітря, яка змінюється з висотою над рівнем моря. Це особливо відбивається на роботі двигунів, що працюють на газовому пальному. Зміна параметрів навколишнього середовища призводить до зміни коефіцієнта наповнення, коефіцієнта залишкових газів та інших параметрів, що впливає на ефективну потужність, крутний момент і, звичайно, питому ефективну витрату палива і, в кінцевому результаті, на зниження техніко-економічних показників роботи автомобілів. Пропонуються аналітичні дослідження основних техніко-експлуатаційних показників роботи двигуна ЗМЗ-5234.10 на газовому вуглеводневому паливі і бензині в умовах високогір’я та порівняльна оцінка аналогічних показників у звичайних умовах. Зроблені висновки та аналіз отриманих результатів для подальших лабораторних та експлуатаційних досліджень.
Genre Article
Topic гірські умови
Identifier Аналіз роботи автомобільних двигунів на газовому паливі в гірських умовах / Т. В. Дикун, Л. І. Гаєва, В. М. Мельник [та ін.] // Нафтогазова енергетика. - 2014. - № 2. - С. 110-116.