Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Функціонально-вартісний аналіз підйомних агрегатів для ремонту і обслуговування свердловин
 
Names Міронов, Ю. В.
Авраменко, І. І.
Date Issued 2012 (iso8601)
Abstract Метою дослідження є виявлення і математичний опис кореляційних зв’язків, що існують між показниками призначення, енергоозброєністю, масою та ціною підйомних агрегатів для ремонту і обслуговування
свердловин, виявлення моделей агрегатів із найкращим відношенням «ціна – якість» та виробників такого
обладнання. Зібрано та впорядковано вихідну інформацію, стосовну 101 моделі і модифікації підйомних агрегатів. Віднайдено рівняння функціональних залежностей питомих цін від показників призначення, енергоозброєності та матеріаломісткості. Запропоновано комплексний показник техніко-економічної ефективності, його числові значення обчислено для кожного з досліджуваних агрегатів. Отримані результати можуть бути використані при визначенні конкурентоспроможності на внутрішньому ринку та в експортно-імпортних операціях, для оцінки доцільності розроблення та впровадження у виробництво нових моделей агрегатів, у розв’язанні проблем оновлення експлуатованого парку.
Genre Article
Topic підйомні агрегати для ремонту свердловин
Identifier Міронов, Ю. В. Функціонально-вартісний аналіз підйомних агрегатів для ремонту і обслуговування свердловин / Ю. В. Міронов, І. І. Авраменко // Розвідка та розробка нафтових і газових родовищ. - 2012. - № 4. - С. 18-29.