Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Аналіз проблем та шляхів підвищення надійності і герметичності муфтових з'єднань обсадних колон
 
Names Палійчук, І. І.
Василишин, В. Я.
Щеглюк, П. В.
Рокецький, С. П.
Date Issued 2012 (iso8601)
Abstract Проаналізовано працездатність муфтових з’єднань обсадних труб на основі промислових даних на
підприємствах "Укрбургаз", "Укрнафта", "Долинанафтогаз". Часті випадки негерметичності цих з’єднань
створюють складну проблему міжколонних тисків у свердловинах. Їх ліквідація вимагає додаткових витрат матеріальних коштів і трудових ресурсів. Одною з причин зниження міцності і герметичності муфтових з’єднань обсадних труб виявляється нарізання різьб на заводах-виробниках з відхиленнями, які зменшують натяг у з’єднанні. Виявлена тенденція до прихованого заниження натягу у різьбових з’єднаннях
труб і муфт при повній відповідності їх геометричних параметрів стандарту. Сучасні методи забезпечення надійності і працездатності з’єднань обсадних колон спрямовані на підвищення їх міцності і герметичності конструктивно-технологічними методами або на відновлення їх працездатності у свердловині.
Високогерметичні різьбові з’єднання з вбудованим ущільненням типу “метал-метал” мають найвищі технічні показники при кріпленні і експлуатації свердловин порівняно з іншими типами з’єднань, що існують на
світовому ринку трубної продукції нафтогазового сортаменту. Це пов’язано зі зростанням обсягів похило-
скерованого і горизонтального буріння та впровадженням нових технологій будівництва свердловин у складних гірничо-технологічних умовах. Висока ефективність цих з’єднань спонукає до пошуку шляхів удосконалення їх конструкцій з метою усунення виявлених практикою експлуатаційних вад. Тому підвищення надійності обсадних колон на основі удосконалення з’єднань з вузлами ущільнень є актуальним і перспективним завданням.
Genre Article
Topic обсадна труба
Identifier Аналіз проблем та шляхів підвищення надійності і герметичності муфтових з'єднань обсадних колон / І. І. Палійчук, В. Я. Василишин, П. В. Щеглюк, С. П. Рокецький // Розвідка та розробка нафтових і газових родовищ. - 2012. - № 1. - С. 169-176.