Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка методики оцінки геомеханічного стану гірських порід у процесі буріння свердловини
 
Names Гордійчук, М. В.
Date Issued 2000 (iso8601)
Abstract Дисертація присвячена питанням розробки методики оцінки геомеханічного стану гірських порід в процесі буріння. На основі аналітичних, лабораторних і промислових досліджень запропоновано методику оцінки і прогнозування геомеханічного стану гірських порід, яка базується на використанні інформаціїї при зміні геоелектричного потенціалу в процесі буріння. Встановлена, що пропонована методика дозволяє оцінювати і прогнозувати стан порід за 8-10 м до вибою. Розроблена лабораторна установка для визначення коефіцієнту механо-електричного перетворення в гірських породах.
Результати теоретичних досліджень знайшли підтвердження в ході промислових дорліджень і стали базою для створення методики оцінки геомеханічного стану гірських порід, успішно апробованої у виробничих умовах.
Genre Thesis
Topic ускладнення
Identifier Гордійчук, Микола Васильович Розробка методики оцінки геомеханічного стану гірських порід у процесі буріння свердловини : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.15.10 "Буріння свердловин" / М. В. Гордійчук ; Івано-Франків. держ. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2000. - 21 с. - 18-19.