Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка методів керування системою забезпечення аварійними запасами труб для ремонту лінійної частини магістральних газопроводів
 
Names Лінчевський, М. П.
Date Issued 2001 (iso8601)
Abstract Організація керування матеріально-технічними ресурсами в трубопровідному транспорті має певну специфіку, що полягає у тому, що об'єкт дослідження має велику лінійну протяжність; є жорстке обмеження по дефіциту окремих елементів, тому що у випадку їх відсутності неможлива експлуатація газопроводу, що веде до зростання збитків споживачів внаслідок недопоставки газу за час проведення аварійно-відбудовних робіт У зв'язку з цим актуальною є розробка моделі керування запасами труб для лінійної частини магістральних газопроводів максимально наближеної до реальних умов і направленої на удосконалення системи забезпечення аварійними запасами труб на базі нового концептуального підходу до формування аварійного запасу труб для магістральних газопроводів, що базується на результатах статистичних та аналітичних досліджень. На основі проведених досліджень одержано рішення науково-технічної проблеми раціонального формування аварійних запасів труб для лінійної дільниці газопровода. Запропоновано новий принцип формування аварійних запасів труб з врахуванням нерівномірності розподілу показників аварійності. Розроблено системний підхід до задачі раціонального формування аварійних запасів труб та методики, алгоритми і програми для реалізації запропонованих підходів.
Genre Thesis
Identifier Лінчевський, Михайло Петрович Розробка методів керування системою забезпечення аварійними запасами труб для ремонту лінійної частини магістральних газопроводів : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.15.13 "Нафтогазопроводи, бази та сховища" / М. П. Лінчевський ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2001. - 20 с. - 16.