Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив геодинамічних напруг на розвиток і нафтогазоносність локальних структур Бориславсько-Покутської зони Передкарпатського прогину
 
Names Михайлів, І. Р.
Date Issued 2002 (iso8601)
Abstract Проведено аналіз і кількісну оцінку локальних структур Бориславсько-Покутської зони з використанням структурно-тектонічних, лінійно-геометричних, кутових показників та показників порушеності. Виділено морфологічні різновиди локальних структур в залежності від механізму їх утворення. На основі геолого-математичного моделювання розроблена класифікація локальних структур, в основу якої покладена ступінь порушеності структури тектонічними рухами в процесі складкоутворення (морфологічні ознаки) і характер зміни кількісних показників, які їх описують. Змодельовано механізм формування локальних структур у межах Борис-лавсько-Покутської зони, що визначається місцем руйнування суцільності гірських порід в ядрі антиклінальної або в ядрі синклінальної складки. Встановлено, що при формуванні структур вирішальну роль, окрім горизонтальних рухів, відігравало також і бічне тертя. Визначено структурні умови, при яких поперечні тектонічні порушення є екранами покладів нафти і газу для умов Бориславсько-Покутської зони. Встановлено, що ділянки максимальної концентрації напруг в нафтогазоносному відношенні є слабоперспективними і проведення на них пошукових та розвідувальних робіт з використанням сучасних методик і технологій є недоцільним.
Genre Thesis
Topic Бориславсько-Покутська зона
Identifier Михайлів, Ірина Романівна Вплив геодинамічних напруг на розвиток і нафтогазоносність локальних структур Бориславсько-Покутської зони Передкарпатського прогину : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. геол. наук : спец. 04.00.17 "Геологія нафти і газу" / І. Р. Михайлів ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2002. - 19 с. - 15-16.