Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості геологічної будови і перспективи нафтогазоносності Охтирського нафтогазопромислового району
 
Names Колос, В. Я.
Date Issued 2003 (iso8601)
Abstract Дисертація присвячена дослідженню Охтирського нафтогазопромислового району Дніпровсько-Донецької нафтогазоносної області - головного нафтогазовидобувного району України. Він займає практично увесь Талалаївсько-Рибальський нафтогазоносний район і північно-західну частину нафтогазоносного району Північного борту Дніпровсько-Донецької нафтогазоносної області.
На карті нафтогазогеологічного районування нанесені нафтогазоносні і нафтогазоперспективні об'єкти: 38 родовищ вуглеводнів і 45 нафтогазопер-спективних об'єктів, з них — 29 підготовлених до буріння і 16 виявлених (перспективних). Проведена якісна оцінка перспектив нафтогазоносності і кількісна оцінка нерозвіданих ресурсів Охтирського нафтогазопромислового району. Видобувні нерозвідані ресурси району становлять 246,4 млн. т у. п. і розподілені у верхньовізейському та докембрійському комплексах на Північному борту Дніпровсько-Донецької западини і докембрійському, девонському, турнейсь-ко-нижньовізейському, верхньовізейському та серпуховському в Північній прибортовій зоні Дніпровського грабена. Обгрунтовані основні напрямки геологорозвідувальних робіт на нафту і газ в Охтирському нафтогазопромисловому районі, пов'язані з нижньовізейсько-турнейським та верхньовізейським продуктивними комплексами і інтервалом глибин 4-5 км. Визначено 150 прогнозно-перспективних складнопобудованих об'єктів. Побудовані карти трендів нафтогазоносності (зон нафтогазонакопи-чення) і прогнозно-перспективних об'єктів. Проведена рейтингова оцінка нафтогазоперспективних та ранжування прогнозно-перспективних об'єктів, серед них визначені пріоритетні.
Розробки здобувача спрямовані на вирішення нагальної проблеми України - нарощування ресурсної бази вуглеводнів.
Genre Thesis
Topic Дніпровсько-Донецька нафтогазоносна область
Identifier Колос, Володимир Ярославович Особливості геологічної будови і перспективи нафтогазоносності Охтирського нафтогазопромислового району : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 04.00.17 "Геологія нафти і газу" / В. Я. Колос ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2003. - 24 с. - 17-20.