Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка методики та пристрою для контролю технічного стану технологічного обладнання автомобільних газонаповнюючих компресорних станцій
 
Names Лютак, І. З.
Date Issued 2003 (iso8601)
Abstract Дисертація присвячена питанню контролю технічного стану технологічних трубопроводів автомобільних газонаповнюючих компресорних станцій. З цією метою розроблена методика та пристрій контролю ультразвуковим методом (поперечними хвилями). Запропонована методика дає можливість контролювати напружено-деформованих стан металу стінки труби в експлуатаційних умовах без використання зразків. Дана методика враховує як статичні так і динамічні зусилля, що діють на об’єкт контролю. Розроблено ультразвуковий первинний перетворювач, в якому враховано особливості експлуатації його при підвищених температурах та присутності вібрацій. Проведено метрологічний аналіз розробленого пристрою та первинного перетворювача. Досліджено характеристики роботи акселерометра для експлуатації його в умовах компресорної станції. Проведено порівняльний аналіз розробленого пристрою та відомих методів контролю напружено-деформованого стану металу в лабораторних умовах. Проведено натурні дослідження розробленого пристрою.
Genre Thesis
Topic ультразвук
Identifier Лютак, Ігор Зіновійович Розробка методики та пристрою для контролю технічного стану технологічного обладнання автомобільних газонаповнюючих компресорних станцій : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.11.13 "Прилади і методи контролю" / І. З. Лютак ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2003. - 19 с. - 16-17.