Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка методики та пристрою контролю параметрів технічного стану технологічних об'єктів підземних сховищ газу в умовах Донецького басейну
 
Names Ніколаєв, О. В.
Date Issued 2003 (iso8601)
Abstract Робота: присвячена питанням контролю технічного стану технологічного обладнання підземних сховищ газу в умовах Донецького басейну. В зв’язку з цим проведено пошук та аналіз відомих методів та технічних засобів, показано їх недоліки та обгрунтовано недоцільність їх використання в умовах Донецького басейну. Для вирішення поставленої задачі було розроблено методику та систему контролю технічного стану ємнісним методом. Розроблена система дає можливість контролювати кут прогину трубопроводів та відносне просідання технологічних об’єктів підземного сховища газу. На основі даних розробленої системи запропонована методика дає можливість контролювати величину розподілу напружень в трубопроводах, визначати місце максимальних напружень. Розроблено ємнісний первинний перетворювач в якому враховано особливості його експлуатації в групах до 30 шт. розподілених на значних відстанях. Особливу увагу приділено питанню роботи первинного перетворювача при різних температурах що мають місце на протязі цілого року. Проведено метрологічний аналіз розробленої системи та первинного перетворювача. Проведено лабораторні та натурні дослідження розробленої системи.
Genre Thesis
Topic напружено-деформований стан
Identifier Ніколаєв, Олександр Вікторович Розробка методики та пристрою контролю параметрів технічного стану технологічних об'єктів підземних сховищ газу в умовах Донецького басейну : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.11.13 "Прилади і методи контролю та визначення складу речовин" / О. В. Ніколаєв ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2003. - 19 с. - 16-17.