Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Геологічні умови формування важких високов'язких нафт і перспективи пошуків їх покладів у нафтогазоносних регіонах України
 
Names Окрепкий, Р. М.
Date Issued 2003 (iso8601)
Abstract В роботі висвітлюються особливості геологічного розповсюдження, умови залягання та закономірності формування покладів важких високов'язких нафт (ВВВН), а також мальт, асфальтів, природних бітумів (ПБ), зокрема мальт і асфальтів. Дано наукове обгрунтування значних перспектив освоєння їх ресурсів у нафтогазоносних регіонах України як одного із значних додаткових джерел вуглеводневої сировини (ВВС). Показана багатоаспектність даної проблеми. В практичному плані, крім перспективно зростаючого значення ВВВН - ПБ як додаткового джерела ВВС, слід підкреслити роль їх скупчень як концентраторів різноманітних металів (від ванадію, нікелю, молібдену, ренію до золота та платиноїдів), а також як геоекологічних факторів. В теоретичному плані визначення природи та умов утворення ВВВН має особливе значення для пізнання закономірностей нафтидогенезу. Сукупність отриманих результатів дозволяє зробити висновок про те, що геологічні умови нафтогазоносних регіонів України виключно сприятливі для формування крупних зон накопиченя ВВВН - ПБ. При належному ступені розвіданості цих зон і застосуванні сучасних методів розробки зосереджених в них покладів (поєднання буріння горизонтальних і бокових свердловин з різними фізичними та хімічними методами впливу на пласт) ВВВН-ПБ можуть стати важливим для нафтогазової промисловості України додатковим джерелом вуглеводневої сировини.
Genre Thesis
Identifier Окрепкий, Роман Миколайович Геологічні умови формування важких високов'язких нафт і перспективи пошуків їх покладів у нафтогазоносних регіонах України : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. геол. наук : спец. 04.00.17 "Геологія нафти і газу" / Р. М. Окрепкий ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2003. - 19 с. - 16-17.