Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості дорозвідки газових покладів у тонкошаруватих піщано-глинистих відкладах неогену зовнішньої зони Передкарпатського прогину
 
Names Локтєв, А. В.
Date Issued 2004 (iso8601)
Abstract У дисертації висвітлюються основні закономірності просторового розподілу псамітовості у піщано-глинистій товщі неогену Зовнішньої зони Передкарпатського прогину. Побудовані карти розподілу середніх значень псамітової фракції неогенових відкладів Зовнішньої зони Передкарпатського прогину, а також лполого-фаціальні профілі по окремих продуктивних горизонтах піщано-глинистої товщі. Розроблено теоретичну модель процесу формування газових покладів у тонкошаруватих пачках піщано-глинистої товщі неогену і дається пояснення, чому іноді в тонкошаруватих пачках при порівняно більшому середньому значенні псамітової фракції умови для газонакопичення не існують, а при меншому значенні вони є. Розроблено та запропоновано новий спосіб прогнозування газоносних об’єктів за даними коефіцієнтів набухання глин у шламі, що виноситься промивною рідиною при бурінні. Виявлено геолого-геофізичні і технічні причини пропуску продуктивних об’єктів при бурінні свердловин у минулому і складено класифікаційну схему заходів для їх запобігання при проведенні пошуків і розвідки на нових площах та при проведенні дорозвідки на промислових площах. За даними псамітовості піщано-глинистої товщі неогену досліджуваної території складено карту, на якій наведено дані про перспективи газоносності нових районів і площ. Виділено 175 перспективних газоносних об’єктів.
Genre Thesis
Topic псамітовість
Identifier Локтєв, Андрій Валентинович Особливості дорозвідки газових покладів у тонкошаруватих піщано-глинистих відкладах неогену зовнішньої зони Передкарпатського прогину : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 04.00.17"Геологія нафти і газу" / А. В. Локтєв ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2004. - 22 с. - 15-19.