Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка енергозберігаючого та екологічнобезпечного обладнання і систем для компресорних станцій магістральних газопроводів
 
Names Чабанович, Л. Б.
Date Issued 2004 (iso8601)
Abstract Дисертацію присвячено екологічній проблемі зменшення впливу компресорних станцій магістральних газопроводів на навколишнє середовище шляхом розробки енергозберігаючого та екологічнобезпечного обладнання і систем. Проведений аналіз досліджень екологічної небезпеки компресорних станцій та результатів вивчення-процесів формування ареалів забруднення атмосфери.
Запропонована і обгрунтована нова концепція повітряного опалення приміщень різної категорії по вибухопожежобезпечності від одного джерела теплого повітря. Створено методику розрахунку та проектування енергозберігаючих, екологічнобезпечних систем повітряного опалення будівель компресорних цехів, індивідуальних укриттів для електроприводних або газотурбінних газоперекачуючих агрегатів. Розроблено та досліджено у лабораторних умовах простий, надійний іскрогасник для електродвигуна. Запропоновані, досліджені за допомогою математичної моделі, що розроблена, ефективні утилізаційні теплообмінники для імпортних газоперекачуючих агрегатів. Результати досліджень основних характеристик теплообмінників для імпортних та вітчизняних агрегатів узагальнені у вигляді аналітичних залежностей, що дозволяють врахувати умови експлуатації обладнання.
Genre Thesis
Topic компресорна станція
Identifier Чабанович, Любомир Богданович Розробка енергозберігаючого та екологічнобезпечного обладнання і систем для компресорних станцій магістральних газопроводів : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 21.06.01 "Екологічна безпека" / Л. Б. Чабанович ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2004. - 19 с. - 15-17.