Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості інтенсифікації припливу вуглеводів в процесі освоєння газоконденсатного низькопористого теригенного колектора
 
Names Шевченко, І. М.
Date Issued 2004 (iso8601)
Abstract Дисертацію присвячено питанням вибору методу інтенсифікації припливу вуглеводнів з газоконденсатних низькопористих теригенних колекторів. На основі визначення конденсатонасиченості за результатами гідродинамічних досліджень на усталених режимах і співставленим з результатами гідродинамічних досліджень на неусталених режимах оцінено тривалість нестабільності аерозолю. Це є час, який проходить до випадіння газоконденсату із зваженого аерозолю на стінки порового каналу. Рекомендується застосування циклічної дії з метою збільшення припливу. Тривалість циклу не повинна бути більшою за час існування аерозолю у поровому каналі. З метою відновлення і збільшення проникності з урахуванням фізико-хімічних властивостей низькопористого колектора і газоконденсатної суміші найдоцільніше використовувати комплексну фізико-хімічну барообробку із використанням двооксиду вуглецю. Проведені лабораторні експерименти на низькопористих зразках, забруднених фільтратом промивної рідини, підтверджують ефективність циклічної дії двооксидом вуглецю.
Genre Thesis
Topic метод інтенсифікації
Identifier Шевченко, Ігор Миколайович Особливості інтенсифікації припливу вуглеводів в процесі освоєння газоконденсатного низькопористого теригенного колектора : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.15.06 "Розробка нафтових та газових родовищ" / І. М. Шевченко ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2004. - 17 с. - 13-14.