Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Контроль вібраційного стану газоперекачувальних агрегатів
 
Names Іванишин, В. П.
Date Issued 2005 (iso8601)
Abstract Робота присвячена контролю вібраційного стану ГПА. Проаналізовано вплив вібрації на розвиток дефектів ГПА та можливості використання її для контролю вібраційного стану з урахуванням ТО.
Створена математична модель процесу деформування труб з криволінійною віссю та змінним поперечним січенням, на основі якої можна отримати кількісну оцінку НДС ТО ГПА за результатами контролю його вібраційного стану. Вдосконалено метод побудови кореляційної матриці, на основі якої розроблена методика оптимального розташування вібродавачів на корпусі ГПА з ТО, використання якої дозволяє до 48% зменшити кількість вібродавачів і спростити схемотехнічні рішення при розробці системи контролю вібростану ГПА. Вдосконалено метод обробки діагностичної інформації на основі використання вейвлет-перетворення, апробація якого на вібраційних сигналах з контрольних точок ГПА підтвердила його ефективність. Розроблена стаціонарна система контролю вібраційного стану ГПА з ТО і її програмне забезпечення, використання якої дозволяє отримувати оперативну і вірогідну інформації про їх вібраційний стан в режимі реального часу. Вдосконалена методика підбалансування ротора турбіни і розроблено програмне забезпечення для її реалізації, використання якої дозволяє зменшити кількість пусків агрегату та трудоємкість процесу підбалансування.
Genre Thesis
Topic вібраційний стан
Identifier Іванишин, Володимир Петрович Контроль вібраційного стану газоперекачувальних агрегатів : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.11.13 "Прилади і методи контролю та визначення складу речовин" / В. П. Іванишин ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2005. - 20 с. - 17.