Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Вдосконалення методики проектування неорієнтованих компоновок низу бурильної колони
 
Names Чудик, І. І.
Date Issued 2005 (iso8601)
Abstract Захищаються 9 наукових праць, які містять теоретичні дослідження в області застосування неорієнтованих багатоелементних компоновок низу бурильної колони з одним і двома ОЦЕ для буріння похило - спрямованих свердловин. Вдосконалено методику поетапного розрахунку статичних характеристик взаємодії елементів одно і двоопорних багатоелементних КНБК із вибоєм та стінками свердловини і їх проектування, з врахуванням особливостей конструкцій (врахування ділянок невеликої довжини з власною вагою та жорсткістю на згин) і можливих умов взаємодії ОЦЕ і гірської породи.
Вдосконалено методику розрахунку мінімальної потенціальної енергії деформації КНБК із двома ОЦЕ з метою визначення моменту втрати стійкої рівноваги компоновок. Рекомендації по проектуванню неорієнтованих КНБК з одним і двома ОЦЕ пройшли промислову перевірку та впроваджені у виробництво.
Genre Thesis
Topic багатоелементні компоновки низу бурильної колони
Identifier Чудик, Ігор Іванович Вдосконалення методики проектування неорієнтованих компоновок низу бурильної колони : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.15.10 "Буріння свердловин" / І. І. Чудик ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2005. - 19 с. - 15-16.