Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості формування візейського карбонатного комплексу центральної частини Дніпровсько-Донецької западини та перспективи його нафтогазоносності
 
Names Бабко, І. М.
Date Issued 2006 (iso8601)
Abstract Роботу присвячено вивченню, особливостей умов седиментації візейського ярусу та прогнозу його нафтогазоносності в центральній частині ДДЗ. Наукове забезпечення роботи грунтується на теоретичних і методичних працях видатних геологів, які вивчали карбонатні формації нафтогазоносних регіонів світу, особливо, із схожими умовами осадконакопичення і характером нафтогазоносності. Використовувались геолого-геофізичний, фактичний матеріал та матеріали лабораторних досліджень з палеонтології, літології і геохімії.
Вперше подані розбивки візейського ярусу на продуктивні горизонти для двох рівнів карбонатної седиментації, запропоновано розділити ХІІІ МФГ на XIІІн та ХІІІв, за новою методикою з урахуванням діахронної будови карбонатних відкладів та фатальних змін На основі нових розбивок побудовані карти товщин і розповсюдження яблунівської та мошковської світ, карта фатальних змін, виділені нові перспективні об'єкти для пошуку ВВ. Запропонована седиментаційна модель дає змогу виявляти закономірні послідовності генетичних літолого-фаціальних типів, що змінюють одне одного в напрямку берегової межі. Відображаючи латеральні зміни фізико-географічних умов, у яких формувались дані відклади, ця модель дає змогу порівнювати із сучасними осадами не відокремлені фації, а весь фаціальиий ряд, що застерігає від помилок при палеогеографічній інтерпретації.
Genre Thesis
Topic Дніпровсько-Донецька западина
Identifier Бабко, Ірина Миколаївна Особливості формування візейського карбонатного комплексу центральної частини Дніпровсько-Донецької западини та перспективи його нафтогазоносності : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. геол. наук : спец. 04.00.17 "Геологія нафти і газу" / І. М. Бабко ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2006. - 22 с. - 18-20.