Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Оптимальне керування процесом буріння нафтових і газових свердловин з дискретно-неперервною зміною керувальних дій
 
Names Кропивницька, В. Б.
Date Issued 2007 (iso8601)
Abstract Дисертація присвячена питанням розробки методів і алгоритмів оптимального керування процесом буріння нафтових і газових свердловин з дискретно-неперервною зміною керувальних дій. У дисертації комплексно вирішуються питання побудови узагальненої математичної моделі, ідентифікації параметрів моделі, оптимального керування процесом буріння з дискретно-неперервною зміною керувальних дій та відпрацювання долота як за опорою, так і за озброєнням, які в сукупності розв’язують значну наукову та прикладну задачу в галузі спорудження глибоких та газових свердловин.
Розроблені методи та алгоритми оптимального керування дозволяють створити комп’ютерну систему оптимального керування процесом з дискретно-неперервною зміною ксрувальних дій, що дає можливість досягти вищих техніко-економічних показників при бурінні свердловин.
Основні результати праці знайшли промислове впровадження в системі контролю і керування процесом буріння СКУБ-М2, а також в учбовому процесі.
Genre Thesis
Topic буріння
Identifier Кропивницька, Віталія Богданівна Оптимальне керування процесом буріння нафтових і газових свердловин з дискретно-неперервною зміною керувальних дій : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.13.07 "Автоматизація технологічних процесів" / В. Б. Кропивницька ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2007. - 20 с. - 16-17.