Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Побудова функцій належності для узагальненого індексу концентрацій оксидів азоту і вуглецю у вихлопних газоперекачувального агрегату
 
Names Горбійчук, М. І.
Пашковський, Б. В.
Date Issued 2016 (iso8601)
Abstract Проведено опитування експертів, про наявність у узагальненого індексу концентрацій оксидів азоту і вуглецю властивостей нечіткої множини. За результатами анкетування розраховано степені належності нечітким множинам. На основі опрацьованих думок експертів побудовано функції належності для узагальненого індексу концентрацій оксидів азоту і вуглецю. Діапазон зміни індексу концентрації розбитий на вісім квантів. Проведено опитування експертів для парного порівняння рангів за шкалою Сааті. На основі отриманих співвідношень обчислені функції належності з використанням рангових оцінок, що розроблені в теорії структурного аналізу систем. Проведено порівняння функції належностей отриманих різними способами.
Genre Article
Topic експертне опитування
Identifier Побудова функцій належності для узагальненого індексу концентрацій оксидів азоту і вуглецю у вихлопних газоперекачувального агрегату / М. І. Горбійчук, Б. В. Пашковський // Методи та прилади контролю якості. - 2016. - № 1. - С. 22-29.