Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Про особливості застосування мови DELPHI під час створення електронного довідника металорізальних інструментів інструментів у нафтогазовому машинобудуванні
 
Names Онисько, О. Р.
Борущак, Л. О.
Петрина, Ю. Д.
Врюкало, В. В.
Date Issued 2009 (iso8601)
Abstract Одним із важливих завдань нафтогазового машинобудування є створення інструментальної бази для
реалізації технологічних процесів обробки поверхонь деталей. До останніх відносяться бурові, аварійні інструменти та деталі обладнання промислів.
Суттєво знизити витрати на проектування і виробництво високоточних інструментів можна шляхом автоматизованого проектування. Основними етапами цього процесу є створення програм на мові
Delphi з їх подальшим використанням для параметричного тривимірного моделювання необхідних інструментів у середовищі Autocad. Кінцевим результатом є робочі креслення останніх. Отримані проекти можна з високою продуктивністю реалізувати на сучасному обладнанні з числовим програмним керуванням.
Перевагою такого проектування є висока точність геометричних параметрів інструментів, їх розмірів, а
також гнучкість самої системи технологічної підготовки інструментального виробництва.
Genre Article
Identifier Про особливості застосування мови DELPHI під час створення електронного довідника металорізальних інструментів інструментів у нафтогазовому машинобудуванні / О. Р. Онисько, Л. О. Борущак, Ю. Д. Петрина, В. В. Врюкало // Розвідка та розробка нафтових і газових родовищ. - 2009. - № 2. - С. 63-70.