Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Підвищення надійності експлуатації газоконденсатних родовищ в умовах вуглекислотної корозії і гідроутворення із застосуванням комплексного інгібітору на основі бішофіту
 
Names Дмитренко, В. І.
Date Issued 2009 (iso8601)
Abstract Дисертація присвячена підвищенню ефективності видобування та підготовляння вуглеводнів за рахунок розроблення і впровадження технології антигідратного та антикорозійного захисту з використанням комплексного інгібітору на основі бішофіту. Досліджено корозійну агресивність розчинів бішофіту, вплив ПАР на його антигідратні, корозійні властивості, процес знесульфатування розчинів. Визначено ефективність стабілізаторів іонів заліза в розчинах бішофіту. На основі лабораторних досліджень розроблено рецептуру інгібітору, спосіб його приготування. Визначено ефективність теплової та хімічної регенерацію реагенту. Промислові впровадження запропонованої технології довели її ефективність при експлуатації газоконденсатних родовищ.
Genre Thesis
Topic гідратоутворення
Identifier Дмитренко, Вікторія Іванівна Підвищення надійності експлуатації газоконденсатних родовищ в умовах вуглекислотної корозії і гідроутворення із застосуванням комплексного інгібітору на основі бішофіту : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.15.06 "Розробка нафтових та газових родовищ" / В. І. Дмитренко ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2009. - 19 с. - 15-16.