Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Управління виробничими запасами підприємств сфери видобування та транспортування природного газу
 
Names Киба, Л. М.
Date Issued 2009 (iso8601)
Abstract Дисертацію присвячено дослідженню теоретичних та прикладних засад управління виробничими запасами матеріально-технічних ресурсів суб’єктів нафтогазового комплексу України. Розроблено засади формування стратегічних цілей, які узагальнюють процеси планування, утворення, стандартизації, інформаційного та кадрового забезпечення в сфері виробничих запасів у відповідності до стратегічних та поточних цілей підприємств сфери видобування та транспортування природного газу. Обґрунтовано підходи до теорії та методології функцій управління, розвинуто зміст функцій управління для сфери виробничих запасів. Розроблено інструментарій для впровадження шляхів підвищення економічної ефективності у господарській діяльності газовидобувних та газотранспортних підприємств, за умов управління виробничими запасами МТР та супутніми фінансовими процесами.
Дано практичні рекомендації щодо організації контролю за виробничими запасами. Розроблено збалансовану систему показників (ЗСП), основою якої є сукупність незалежних модулів, згрупованих за сформованими критеріями, які на відміну від розрізнених показників, що існують, зможуть забезпечити прямий перехід від фінансового контролю діяльності підприємств у сфері управління виробничими запасами до управлінського контролю і у зворотному напрямі. Побудовано модель організаційно-економічного забезпечення управління виробничими запасами яка направлена на реалізацію стратегії, створення корпоративної культури, що дозволить підприємствам використати всі можливості сучасного управління.
Genre Thesis
Topic виробничі запаси
Identifier Киба, Леся Миколаївна Управління виробничими запасами підприємств сфери видобування та транспортування природного газу : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : спец. 08.00.04 "Економіка та управління підприємствами (нафтова і газова промисловість)" / Л. М. Киба ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2009. - 19 с. - 15-16.