Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Економіко-організаційне забезпечення управління промисловою безпекою праці на нафтогазовидобувних підприємствах
 
Names Загорняк, В. Б.
Date Issued 2010 (iso8601)
Abstract У дисертаційній роботі здійснено аналіз сучасних теоретико-методологічних підходів до формування системи промислової безпеки праці та розроблено модель управління нею на нафтогазовидобувних підприємствах, яка базується на принципах управління соціально-економічними системами. Запропоновано в сучасній моделі промислової безпеки праці виокремити економічні елементи в окремий компонент у зв'язку зі значимістю економічних важелів управління промисловою безпекою праці в ринкових умовах. Розроблено методику формування витрат, пов'язаних із забезпеченням промислової безпеки та виведено формулу визначення витрат, спричинених травматизмом на нафтогазовому виробництві. Розроблено економіко-математичні моделі ймовірності забезпечення промислової безпеки праці на підприємствах галузі.
Запропоновано схему контролю виконання заходів із забезпечення промислової безпеки праці на нафтогазовидобувному підприємстві. Розроблено п'ятиступеневу модель виробничого контролю за промисловою безпекою праці на підприємствах.
Реалізація запропонованої системи управління промисловою безпекою праці на нафтогазовидобувних підприємствах дозволить підвищити надійність і безпеку виробництва в цілому, що дасть значний економічний ефект.
Genre Thesis
Topic промислова безпека праці
Identifier Загорняк, Володимир Богланович Економіко-організаційне забезпечення управління промисловою безпекою праці на нафтогазовидобувних підприємствах : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : спец. 08.00.04 "Економіка та управління підприємствами (нафтова і газова промисловість)" / В. Б. Загорняк ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2010. - 20 с. - 16-17.