Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Підвищення надійності роботи обсадних колон у похило-скерованих свердловинах
 
Names Марцинків, О. Б.
Date Issued 2010 (iso8601)
Abstract Дисертація присвячена підвищенню надійності роботи обсадних колон у похило-скерованих свердловинах завдяки врахуванню впливу згину на овальність обсадних труб та на величину зовнішнього критичного тиску. Проаналізовано чинники, що впливають на надійність роботи обсадних колон при кріпленні похило-скерованих свердловин, та виконано огляд методів розв’язання зазначеної проблеми. Уточнено класифікацію причин неякісного кріплення похило-скерованих свердловин.
Проведено теоретичні дослідження впливу згину обсадної колони на овальність і міцність обсадних труб при дії зовнішнього надлишкового тиску. Для оцінки напруженого стану обсадних труб і форми їх поперечного перерізу при згині виконано експериментальні дослідження, якими підтверджено результати теоретичних досліджень впливу згину труб на форму їх поперечного перерізу і необхідність удосконалення методики розрахунку обсадних колон для кріплення похило-скерованих свердловин.
Удосконалено методику розрахунку обсадних колон на міцність при кріпленні похило-скерованих свердловин шляхом уведення поправочного коефіцієнта до величини зовнішнього критичного тиску залежно від інтенсивності викривлення, товщини стінки, діаметра труб і групи міцності сталі.
Розроблено рекомендації з підвищення надійності роботи обсадних колон для кріплення похило-скерованих свердловин, що грунтуються на удосконаленій методиці їх розрахунку залежно від інтенсивності викривлення свердловини.
Genre Thesis
Topic кріплення
Identifier Марцинків, Олег Богданович Підвищення надійності роботи обсадних колон у похило-скерованих свердловинах : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.15.06 "Розробка нафтових та газових родовищ" / О. Б. Марцинків ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2010. - 20 с. - 16-17.