Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Підвищення екологічної безпеки електроенергетики Карпатського регіону з використанням нетрадиційних та відновлювальних джерел енергії
 
Names Михайлів, М. І.
Date Issued 2012 (iso8601)
Abstract У дисертаційній роботі проведено аналіз техногенного навантаження електроенергетичних об’єктів на навколишнє середовище, на основі якого вирішено актуальне науково-практичне завдання - розробка і розвиток науково-прикладних основ зменшення техногенного навантаження електроенергетики на різних рівнях електроенергетичної ієрархії. В дисертації розроблено методологічні основи корегування завантаження роботи електростанцій з врахуванням об’ємів викидів в навколишнє середовище. Обгрунтовано подальший розвиток стратегічного зменшення забруднення навколишнього середовища у Карпатському регіоні завдяки ресурсозбереженню і впровадженню нетрадиційних та відновлювальних джерел енергії. Доопрацьовано теоретичні основи структурних математичних моделей розрахунку покращення надійності електропостачання з використанням локальних відновлювальних джерел енергії. Розроблено методологію створення матричних моделей моніторингу техногенного навантаження енергетики на навколишнє середовище. За допомогою показника екологічної ефективності, який враховує всі взаємозв’язки енергооб’єктів з довкіллям, запропоновано встановлювати зміну рівня екобезпеки за рахунок зменшення техногенних забруднень. Вдосконалено метод “виграш-витрат” на основі математичних моделей економічної оцінки впровадження нетрадиційних та відновлювальних джерел енергії, що на відміну від існуючого дає змогу враховувати виграш від зменшення збитків фауні, флорі і здоров’ю людей, зменшення втрат електроенергії. Основні результати передані для впровадження у виробництво і використовуються у навчальному процесі.
Genre Thesis
Topic електроенергетика
Identifier Михайлів, Микола Іванович Підвищення екологічної безпеки електроенергетики Карпатського регіону з використанням нетрадиційних та відновлювальних джерел енергії : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня д-ра техн. наук : спец. 21.06.01 "Екологічна безпека" / М. І. Михайлів ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2012. - 38 с. : табл. - 32-36.