Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості поширення та перспективи нафтогазоносності палеогенових порід-колекторів у межах Бориславського нафтогазопромислового району
 
Names Ярема, А. В.
Date Issued 2012 (iso8601)
Abstract У дисертаційній роботі уточнено характер поширення ефективних товщин палеогенових порід-колекторів у межах Бориславського НГПР. Виявлено, що ділянки, для яких характерне перешарування тонких прошарків щільних пісковиків, алевролітів та аргілітів, є сприятливими для формування різного типу тріщинуватості. Підтверджено, що у зонах середнього та пізнього катагенезу розвиток порід-колекторів з покращеними фільтраційно-ємнісними властивостями зумовлений вторинною пористістю. Встановлено, що при депресіях на пласт менше 7,5 МПа існує надійний гідродинамічний зв'язок між тріщинами і порами породи-колектора. Виділено першочергові нафтогазоперспективні об'єкти та здійснено оцінку їх прогнозних і перспективних ресурсів.
Genre Thesis
Topic Бориславський нафтогазопромисловий район
Identifier Ярема, Андрій Володимирович Особливості поширення та перспективи нафтогазоносності палеогенових порід-колекторів у межах Бориславського нафтогазопромислового району : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. геол. наук : спец. 04.00.17 "Геологія нафти і газу" / А. В. Ярема ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2012. - 20 с. : іл., рис. - 15-16.