Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Розроблення ізоляційно-композитного покриття для підвищення міцності нафтогазопроводів з тривалим терміном експлуатації
 
Names Венгринюк, Т. П.
Date Issued 2013 (iso8601)
Abstract У дисертації запропоновано нове ізоляційне покриття та методи і засоби його нанесення, з метою суміщення протикорозійного захисту нафтогазопроводів з підвищенням їх опору механічному руйнуванню, в тому числі на стадії росту коротких втомних тріщин. Розроблено ізоляційно-композитне покриття на основі епоксидної смоли, армоване склотканиною, яке відзначається високими термостійкістю, міцністю, адгезією до сталевих труб та протикорозійними властивостями. Встановлено особливості росту коротких тріщин у сталі 17Г1С газопроводу та виявлено, що тривала експлуатація трубопроводу незначно зменшила циклічну тріщиностійкость сталі за пульсівної асиметрії навантаження, проте з її підвищенням прогнозується зростання негативного впливу експлуатації. Розроблено спосіб підвищення опору поширення коротких втомних тріщин у трубних сталях нанесенням плинної складової ізоляційного покриття, що штучно створює ефект закриття тріщини, чим суміщається протикорозійний захист з підвищенням циклічної тріщиностійкості металу. Досліджено напружений стан сталевого трубопроводу, вкритого тришаровим композиційним покриттям та встановлено, що ізоляційно-композитне покриття незначно зменшує напруження у бездефектній трубі та є відчутним у трубі з тріщиною.
Genre Thesis
Topic нафтогазопроводи
Identifier Венгринюк, Тетяна Петрівна Розроблення ізоляційно-композитного покриття для підвищення міцності нафтогазопроводів з тривалим терміном експлуатації : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.15.13 "Трубопровідний транспорт, нафтогазосховища" / Т. П. Венгринюк ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2013. - 20 с. : рис., табл. - 15-16.