Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження технічних показників устаткування для гідроабразивного відрізання обладнання з фонтануючої свердловини
 
Names Добровольський, І. В.
Лях, М. М.
Федоляк, Н. В.
Яцишин, Т. М.
Date Issued 2017 (iso8601)
Abstract Дослідження технічних показників устаткування для гідроабразивного відрізання обладнання з фон-
тануючої нафтогазової свердловини виконується з метою можливості проведення надійного, оперативного демонтажу пошкодженого гирлового обладнання. Дослідження проводяться на прикладі експлуатаційної нафтогазової свердловини, де виникла аварія – відкритий фонтан. Вибрані методи дослідження – це системний аналіз експлуатаційних параметрів та математичне і комп’ютерне моделювання. Результати даних досліджень є основою для проектування, виготовлення та подальших експериментальних і промислових досліджень устаткування для гідроабразивного відрізання обладнання з фонтануючої свердловини.
Створення високоефективного устаткування для демонтажу пошкодженого обладнання забезпечить значне прискорення ліквідації складних техногенних аварій - відкритих нафтогазових фонтанів.
Genre Article
Topic ліквідація нафтогазових фонтанів
Identifier Дослідження технічних показників устаткування для гідроабразивного відрізання обладнання з фонтануючої свердловини / І. В. Добровольський, М. М. Лях, Н. В. Федоляк, Т. М. Яцишин // Розвідка та розробка нафтових і газових родовищ. - 2017. - № 1. - С. 35-42.