Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Вдосконалення методичних засад та технічних засобів відтворення витрати газу в діапазоні від 0,016 м куб./год
 
Names Присяжнюк, Т. І.
Date Issued 2013 (iso8601)
Abstract Дисертація присвячена питанню метрологічного забезпечення вимірювання витрати від 0,001 до 0,016 м3/год. На основі існуючих приладів розроблено новий тип витратоміра - термокомпенсований ламінарний витратомір. Розроблено математичну модель вимірювання, проведено експериментальні дослідження та створено лабораторний витратомір для діапазону витрат від 0,001 до 0,016 м /год. Розроблено метрологічне забезпечення даного витратоміра. Розроблені методи калібрування витратомірів малих витрат. Розроблено метод стабілізації витрати для витратомірних установок еквівалентного витіснення за допомогою посудини Маріотта. Проведено аналіз повірочних схем у деяких країнах, зроблені висновки щодо необхідності внесення змін в існуючу повірочну схему.
Розроблено метрологічне забезпечення даного витратоміра, що включає в себе другий контур еталона ВЕТУ 03-01-01-08, калібрування методом сумування витрат і комплект нормативної документації.
Експериментальним шляхом підтверджено результати теоретичних досліджень. Проведена апробація результатів вимірювання в умовах ДП «Івано-Франківськстандартметрологія». Розроблено і впроваджено в практику два нормативні документи з метрологічного забезпечення малих витрат.
Genre Thesis
Topic ламінарний витратомір
Identifier Присяжнюк, Тарас Ігорович Вдосконалення методичних засад та технічних засобів відтворення витрати газу в діапазоні від 0,016 м куб./год : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.01.02 "Стандартизація, сертифікація та метрологічне забезпечення" / Т. І. Присяжнюк ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2013. - 22 с. - 19-20.