Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості виділення газонасичених товщ у тонкошаруватих відкладах Передкарпатського прогину за даними геофізичних досліджень
 
Names Пятковська, І. О.
Date Issued 2013 (iso8601)
Abstract У дисертаційній роботі вирішуються актуальні питання підвищення достовірності виділення порід-колекторів та визначення їх характеру насичення у тонкошаруватих, піщано-глинистих, літолого-стратиграфічних комплексах газоконденсатних родовищ, північно-західної частини Більче-Волицької зони Передкарпатського прогину. На підставі результатів досліджень, проведених у дисертаційній роботі, встановлено чинники, які впливають на достовірність виділення продуктивних порід-колекторів та фізичну характеристику полів, що їх відображають. Саме ці чинники в подальшому призводять до похибок у визначенні петрофізичних параметрів порід-колекторів. З метою підвищення достовірності виділення продуктивних порід-колекторів у складнопобудованих геологічних розрізах розроблено новий методологічних підхід до інтерпретації результатів геолого-геофізичних досліджень. Запропоновано використання статистичного аналізу, а саме асиметрії та ексцесу при інтерпретації даних акустичного каротажу. Даний підхід обґрунтований на прикладі газоконденсатних родовищ північно-західної частини Більче-Волицької зони Передкарпатського прогину. Запропоновано методику виділення продуктивних горизонтів на основі оброблення даних імпульсного нейтрон-нейтронного каротажу з використанням методів математичної статистики.
Genre Thesis
Topic тонкошаруваті пласти-колектори
Identifier Пятковська, Ірина Олегівна Особливості виділення газонасичених товщ у тонкошаруватих відкладах Передкарпатського прогину за даними геофізичних досліджень : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. геол. наук : спец. 04.00.22 "Геофізика" / І. О. Пятковська ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2013. - 20 с. - 15-17.