Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Прогнозування залишкового ресурсу внутрішньостанційних технологічних нафтопроводів на основі діагностування їх технічного стану
 
Names Басараб, Р. М.
Date Issued 2014 (iso8601)
Abstract У дисертації розглянуто найважливіші аспекти побудови методики комплексного акустичного діагностування стану внутрішньостанційних технологічних нафтопроводів та обладнання нафтопомпувальних станцій і двопареметричну методику розрахунку їх залишкового ресурсу за наявності втомних макротріщин. Запропоновано методику комплексного діагностування стану обладнання методом акустичної емісії та ультразвукового контролю, яка дозволила виявляти як динаміку розвитку тріщин, так і їхні геометричні розміри. Види руйнування матеріалу визначали на підставі застосування критерію оцінки типів руйнування конструкційних матеріалів за параметрами вейвлет-перетворення сигналів акустичної емісії. Для випадку виявлених за розробленою методикою діагностування втомних тріщин запропоновано розраховувати залишковий ресурс обладнання, ураховуючи кінетику росту втомної тріщини та концентрацію водню у її вершині. Встановлено, що залишкова довговічність на 20...25% менша у випадку врахування концентрації водню у вершині тріщини, ніж з урахуванням лише самої кінетики її поширення у матеріалі.
Genre Thesis
Topic нафтопомпувальна станція
Identifier Басараб, Роман Миколайович Прогнозування залишкового ресурсу внутрішньостанційних технологічних нафтопроводів на основі діагностування їх технічного стану : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.15.13 "Трубопровідний транспорт, нафтогазосховища" / Р. М. Басараб ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2014. - 20 с. : іл., рис., табл. - 17-18.