Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Обгрунтування параметрів пристрою для обробки промивальних рідин при бурінні
 
Names Камишацький, О. Ф.
Date Issued 2014 (iso8601)
Abstract Дисертація присвячена питанням розробки пристрою і технології для приготування промивальних рідин. Загальна частка витрат на їх приготування складає від 5 до 14 % вартості проходки свердловин.
На підставі аналітичного огляду обґрунтована перспективність використання гідродинамічної суперкавітації для приготування промивальних рідин при бурінні свердловин. Проведені теоретичні дослідження дозволили обґрунтувати параметри і розробити конструкцію кавітаційного диспергатора. Встановлено, що основним критерієм визначаючим інтенсивність роботи кавітаційного диспергатора, є коефіцієнт запирання потоку. Управляючи ним за допомогою переміщення конуса в дифузорі можна добиватися зміни швидкості обтікання його потоком рідини. Запропоноване рівняння для визначення часу диспергування певного об'єму дисперсної фази при приготуванні промивальних рідин.
Результати теоретичних досліджень знайшли підтвердження в ході практичних досліджень і стали базою для створення „методики по застосуванню кавітаційного диспергатора при приготуванні промивальної рідини і конструкції кавітаційного диспергатора успішно випробуваній у виробничих умовах.
Genre Thesis
Topic буріння свердловин
Identifier Камишацький, Олександр Федорович Обгрунтування параметрів пристрою для обробки промивальних рідин при бурінні : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.15.10 "Буріння свердловин" / О. Ф. Камишацький ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2014. - 20 с. : рис. - 16-17.