Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Оцінювання ефективності управління витратами на працівників нафтогазовидобувних підприємств
 
Names Камінська, І. Б.
Date Issued 2015 (iso8601)
Abstract Дисертацію присвячено обґрунтуванню теоретико-методичних положень та розробці практичних рекомендацій щодо оцінювання ефективності управління витратами на працівників нафтогазовидобувних підприємств та формування оптимального кошторису таких витрат. Визначено економічну сутність витрат на працівників, запропоновано авторське тлумачення цього поняття, доповнено класифікацію витрат на працівників залежно від напрямів управління. Запропоновано власне визначення понятгя «управління витратами на працівників», яке дозволяє враховувати інтереси як роботодавця, так і працівника. Запропоновано методичний підхід до оцінювання ефективності управління витратами на працівників із врахуванням економічної та соціальної складових ефективності.
Проведено моніторинг основних тенденцій формування витрат на працівників загалом в Україні та на підприємствах нафтогазового комплексу зокрема. Сформовано кошторис витрат на працівників для нафтогазовидобувних управлінь ПАТ «Укрнафта». На основі проведеного соціологічного дослідження у нафтогазовидобувних управліннях розроблено матриці соціальних індикаторів ефективності управління витратами на працівників. Розроблено модель оцінювання ефективності управління витратами на працівників відповідно до запропонованого методичного підходу. На основі практичної реалізації розробленої моделі визначено рівні ефективності управління витратами на працівників НГВУ «Долинанафтогаз», «Бориславнафтогаз», «Надвірнанафтогаз». Здійснено прогнозування показників ефективності на базі штучних нейронних мереж, запропоновано відповідні сценарії розвитку цих показників. Розроблено модель системи підтримки прийняття рішень з метою оптимізації шляхів підвищення ефективності управління витратами на працівників нафтогазовидобувних підприємств, розраховано оптимальні значення показників витрат на працівників.
Genre Thesis
Topic управління витратами на працівників
Identifier Камінська, Ірина Богданівна Оцінювання ефективності управління витратами на працівників нафтогазовидобувних підприємств : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : спец. 08.00.04 "Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)" / І. Б. Камінська ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2015. - 20 с. : рис., табл. - 16-18.