Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Метод та технічні засоби контролю якісних показників нафтопродуктів з використанням нейромережевих технологій
 
Names Клепач, М. М.
Date Issued 2015 (iso8601)
Abstract Дисертація присвячена вирішенню науково-технічної задачі створення нового методу та технічних засобів контролю якісних показників нафтопродуктів із використанням нейромережевих технологій.
Розроблений метод автоматизованого вимірювального контролю якісних показників нафтопродуктів базуються на попередньому вимірюванні в’язкості та густини нафтопродукту гідродинамічним методом з подальшим визначенням на їх основі октанового числа автомобільних бензинів, цетанового числа та індексу дизельних палив засобами штучних нейронних мереж (ШНМ). За результатами комп’ютерного моделювання запропоновано структури ШHM, що за результатами порівняльного аналізу з дійсними значеннями 0Ч, ЦЧ та ЦІ найбільш точно описують характер взаємозв’язків між параметрами. Розроблено структурну схему автоматизованої системи вимірювального контролю (АСВК) якісних показників нафтопродуктів. Наведено результати досліджень статичних та динамічних характеристик АСВК, алгоритми та програмне забезпечення процесу визначення якісних показників нафтопродуктів.
Genre Thesis
Topic в’язкість
Identifier Клепач, Марко Миколайович Метод та технічні засоби контролю якісних показників нафтопродуктів з використанням нейромережевих технологій : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.11.13 "Прилади і методи контролю та визначення складу речовин" / М. М. Клепач ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2015. - 20 с. : іл. - 16-19.