Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Інституційна система Європейського Союзу: становлення та розвиток в умовах розширення
 
Names Пістракевич, О. В.
Date Issued 2015 (iso8601)
Abstract У дисертаційній роботі досліджено сучасні теорії, концепції та підходи до розуміння процесу становлення інституційної системи Європейського Союзу; проаналізовано діяльність інституційної системи Європейського Союзу в євроінтеграційних та глобалізаційних процесах; розкрито зміст розширення Європейського Союзу як прогресуючого процесу поглиблення європейської інтеграції.
Аналіз сучасних теорій, концепцій та підходів до розуміння процесу становлення інституційної системи Європейського Союзу здійснено для розуміння ролі і місця наднаціональних інституцій ЄС в європейській інтеграції та для можливого використання накопичених наукових здобутків як у формі загальних теорій європейської інтеграції, так і конкретних, кожна з яких пояснює окрему проблематику і пропонує власні засоби їх вирішення. Встановлено, що інституції ЄС є елементом системи управління (врядування) наднаціонального рівня, яку держави-члени використовують насамперед з метою реалізації положень засновницьких договорів та інших правових актів ЄС. Досліджено функціонування інституційної системи в процесі реалізації політики розширення; проаналізовано діяльність таких основних інституцій Європейського Союзу як Європейська Рада, Рада, Європейська Комісія та Європейський Парламент в інституційній системі ЄС; допоміжні інституції в процесі розширення Євросоюзу. Проаналізовано роль і місце інституцій нових держав-членів Європейського
Союзу в європейській інтеграції; розкрито зміст діяльності інституцій ЄС в регуляторній політиці; виявлено особливості вироблення політики в ЄС та прийняття рішень, запропоновано їх застосування в національному законотворенні.
Genre Thesis
Topic європейська інтеграція
Identifier Пістракевич, Олена Володимирівна Інституційна система Європейського Союзу: становлення та розвиток в умовах розширення : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. наук з держ. упр. : спец. 25.00.01 "Теорія та історія державного управління" / О. В. Пістракевич ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2015. - 17 с. - 14-16.