Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Розроблення малоглинистої емульсійної промивальної рідини для розкриття продуктивних пластів (на прикладі родовищ Бориславського нафтопромислового району)
 
Names Коцкулич, Є. Я.
Date Issued 2016 (iso8601)
Abstract Дисертаційна робота присвячена розробленню малоглинистої емульсійної промивальної рідини для розкриття продуктивних пластів з низькими пластовими тисками, складених низькопроникними колекторами з вмістом глинистих порід, та буріння свердловин, розташованих в рекреаційних зонах.
Розроблено компонентний склад і рецептуру малоглинистої емульсійної промивальної рідини зі спільним використанням неорганічних і органічних інгібіторів, що забезпечило високу ступінь інгібування. Вперше обгрунтовано ефективність і екологічну безпеку малоглинистої емульсійної промивальної рідини з використанням в якості вуглеводневої фази рицинової оливи замість нафти. Дослідженнями підтверджено високу якість промивальної рідини з вмістом рицинової оливи та екологічну безпеку її застосування на родовищах, розташованих в рекреаційних зонах.
Розроблено методику приготування і застосування малоглинистої емульсійної промивальної рідини, проведено дослідно-промислові випробування ефективності використання промивальної рідини при бурінні свердловин на родовищах Прикарпаття і Дніпрово-Донецької западини.
Genre Thesis
Topic породи-колектори
Identifier Коцкулич, Євген Ярославович Розроблення малоглинистої емульсійної промивальної рідини для розкриття продуктивних пластів (на прикладі родовищ Бориславського нафтопромислового району) : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.15.10 "Буріння свердловин" / Є. Я. Коцкулич ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т. нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2016. - 18 с. : табл. - 14-16.