Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Науково-методичні засади оцінки вторинних ємностей порід-колекторів як основа ефективного прогнозу нафтогазоносності надр
 
Names Куровець, С. С.
Date Issued 2016 (iso8601)
Abstract У дисертаційному дослідженні наведено теоретичне узагальнення і вирішення наукової проблеми прогнозування вторинних ємностей порід-колекторів для підвищення ефективності прогнозу нафтогазоносності надр. За даними комплексних досліджень, які включають в себе мікроскопічні дослідження, рентгеноструктурне, спектрально-геохімічне вивчення генерацій мінеральної речовини, а також комплекс петрофізичних досліджень встановлено природу та морфологію пустотного простору складнопобудованих теригенних і теригенно-карбонатних колекторів Західноукраїнського нафтогазоносного регіону. Встановлено вплив тріщинуватості порід-колекторів на їхні фільтраційно-ємнісні властивості та загальних закономірностей розвитку і розповсюдження зон тріщинуватості в гірських породах, у тому числі й в складнопобудованих карбонатних колекторах, які стали основою для методології побудови петрофізичних моделей. Також встановлено, що наявність у породах-колекторах літогенетичної тріщинуватості має визначальний вплив на характер їх нафтонасичення. На основі досліджень міцнісних характеристик порід-колекторів емпірично розраховано можливості існування зон розущільнень у межах Внутрішньої зони Передкарпатського прогину. За результатами експериментальних досліджень теоретично обгрунтовано граничні глибини існування відкритих тріщин у породах-колекторах Львівсько-Волинського палеозойського басейну.
Genre Thesis
Topic порода-колектор
Identifier Куровець, Сергій Сергійович Науково-методичні засади оцінки вторинних ємностей порід-колекторів як основа ефективного прогнозу нафтогазоносності надр : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня д-ра геол. наук : спец. 04.00.17 "Геологія нафти і газу" / С. С. Куровець ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2016. - 44 с. : іл., рис. - 36-42.