Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Продовольча безпека України у режимі вільної торгівлі з ЄС: державний механізм забезпечення прозорості
 
Names Алєксєєва, Я. В.
Date Issued 2017 (iso8601)
Abstract У дисертації науково обґрунтовані підходи до вирішення актуальної проблеми механізмів державного управління - державного регулювання продовольчої безпеки в Україні у режимі вільної торгівлі з ЄС.
Визначено зміст основних понять з питань продовольчого забезпечення. Встановлено значимість впливу зобов’язань та вимог в контексті створеної зони вільної торгівлі з ЄС та підписаних угод з міжнародними організаціями. Здійснено індикативний аналіз сучасного стану продовольчої безпеки в Україні. Проаналізовано ефективність державних механізмів інформаційно-комунікаційного та аналітичного забезпечення продовольчої безпеки в умовах початку дії зони вільної торгівлі з ЄС. Досліджено передумови інституціональної модернізації механізмів державного регулювання продовольчої безпеки в Україні. Обґрунтовано механізми забезпечення прозорості як одного з принципів розробки та реалізації державної політики продовольчої безпеки. Визначено організаційну основу прозорості співробітництва між сторонами Угоди, обґрунтовано схему організаційного механізму сприяння прозорості на технічному рівні. Розроблено пропозиції щодо Практичної здійсненності запропонованих напрямів покращення ситуації з імплементації принципу прозорості в діяльність органів державного регулювання продовольчої безпеки.
Genre Thesis
Topic продовольча безпека
Identifier Алєксєєва, Яна Валеріївна Продовольча безпека України у режимі вільної торгівлі з ЄС: державний механізм забезпечення прозорості : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. наук з держ. упр. : спец. 25.00.02 "Механізми державного управління" / Я. В. Алєксєєва ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2017. - 20 с. - 16-18.