Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Підвищення ефективності експлуатації компресорних станцій ПСГ на основі оптимізації обслуговування газоперекачувальних агрегатів
 
Names Грудз, В. Я.
Бегін, С. В.
Date Issued 2017 (iso8601)
Abstract Процес обслуговування поршневих газоперекачувальних агрегатів на компресорних станціях ПСГ розглядається як оптимізаційна задача. В основу побудови математичної моделі покладено залежність енерговитрат на компримування від технічного стану циліндрів компресора. Побудовано функцію мети, за допомогою якої визначається оптимальне значення міжремонтного періоду і мінімум затрат на експлуатацію. За результатами проведених досліджень встановлено, що ремонтно-відновні операції призначаються за рівнем енерговитрат і з необхідною точністю можуть бути визначені розробленим методом технічного діагностування клапанів. Аналізуючи вираз для функції мети, можна визначити допустимий рівень відносних енерговтрат у кожному вузлі, а також міжремонтний інтервал часу.
Genre Article
Topic газомотокомпресор
Identifier Грудз, В. Я. Підвищення ефективності експлуатації компресорних станцій ПСГ на основі оптимізації обслуговування газоперекачувальних агрегатів / В. Я. Грудз, С. В. Бегін // Нафтогазова енергетика. - 2017. - № 1. - С. 65-69.