Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Теоретико-методологічні основи розвитку газотранспортних підприємств в умовах нестабільності середовища їх функціювання
 
Names Запухляк, І. Б.
Date Issued 2017 (iso8601)
Abstract Дисертаційна робота присвячена поглибленню теоретико-методологічних положень та розробленню практичних рекомендацій, спрямованих на забезпечення розвитку газотранспортних підприємств в умовах нестабільного середовища їх функціонування. Сформовано концепцію управління розвитком підприємства та удосконалено методологію дослідження його розвитку в умовах нестабільності. Розглянуто стан та проблеми розвитку вітчизняних газотранспортних підприємств, здійснено оцінювання рівня їх розвитку. Узагальнено сучасні тенденції функціонування газотранспортних підприємств як суб’єкта природних монополій, виявлено існуючі суперечності та шляхи їх подолання.
Побудовано ланцюг цінності газотранспортних послуг і з’ясовано витрати за його елементами. Удосконалено діагностику зовнішнього середовища підприємства та методичний підхід до комплексного оцінювання рівня нестабільності його факторів. Розроблено інтегральний підхід до оцінювання готовності підприємства до змін та здійснено оцінювання готовності газотранспортних підприємств до змін. Обґрунтовано потребу соціально-професійного розвитку персоналу як необхідну умову забезпечення розвитку підприємства у швидко змінюваних умовах. Здійснено моделювання стійкості функціонування і розвитку газотранспортних підприємств з урахуванням їх внутрішньоорганізаційної готовності до змін та рівня нестабільності зовнішнього середовища, на цій основі розроблено практичні рекомендації щодо забезпечення розвитку газотранспортних підприємств.
Genre Thesis
Topic розвиток
Identifier Запухляк, Іванна Богданівна Теоретико-методологічні основи розвитку газотранспортних підприємств в умовах нестабільності середовища їх функціювання : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня д-ра екон. наук : спец. 08.00.04 "Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)" / І. Б. Запухляк ; Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - Івано-Франківськ, 2017. - 40 с.