Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості видобування вуглеводнів на Юліївському НГКР
 
Names Воловецький, В. Б.
Щирба, О. М.
Витязь, О. Ю.
Величко, В. В.
Коцаба, В. І.
Василенко, С. В.
Date Issued 2017 (iso8601)
Abstract Розглянуто особливості видобування вуглеводнів на Юліївському НГКР. Для досягнення високого рівня
видобутку вуглеводнів на всіх стадіях розробки родовища проводять різні промислові дослідження та
впроваджують організаційні заходи. Так, наприклад, введено в експлуатацію низькотемпературний турбодетандерний агрегат, впроваджено технологію низькотемпературної абсорбції, здійснено модернізацію сепараторів та реконструкцію автоматизованої газорозподільчої станції, оптимізовано експлуатацію свердловин і побудовано дотискуючу компресорну станцію.
Розглянуто методи боротьби з ускладненнями, що виникають у процесі експлуатації газоконденсат-
них свердловин Юліївського НГКР. Для боротьби з гідратоутворенням в газоконденсатних свердловинах
здійснюється подача метанолу на устя свердловин інгібіторопроводами, а також періодичні закачування його у свердловини та їх шлейфи за допомогою пересувного насосного агрегату у різний спосіб. Спосіб та періодичність подавання інгібітора гідратоутворення обирають за результатами експериментальних досліджень із врахуванням умов конкретної свердловини. Запропоновано ефективний спосіб боротьби з гідратоутвореннями в шлейфах свердловин за рахунок руху швидкісного газового потоку разом з інгібітором гідратоутворення. Рідину, яка накопичується в свердловинах, видаляють шляхом періодичного закачування розчину ПАР різного складу та концентрації у затрубний простір та шлейфи. Протикорозійний захист підземного обладнання свердловин забезпечують закачуванням розчину інгібітора корозії.
Genre Article
Topic газ
Identifier Особливості видобування вуглеводнів на Юліївському НГКР / В. Б. Воловецький, О. М. Щирба, О. Ю. Витязь [та ін.] // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. - 2017. - № 1. - С. 33-45.