Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Спосіб вимірювання міжфазного натягу на межі розділу двох нерозчинних одна в одній рідин різної густини методом обертової краплі і пристрій для його реалізації
 
Names Кісіль, І. С.
Кучірка, Ю. М.
Барна, О. Б.
Date Issued 2016 (iso8601)
Abstract Винахід належить до галузі вимірювальної техніки. Спосіб вимірювання міжфазного натягу на
межі розділу двох нерозчинних одна в одній рідин різної густини методом обертової краплі за
допомогою пристрою для його реалізації здійснюють вимірюванням довжини обертової краплі
заданого об'єму, кутової швидкості її обертання, розрахунку і забезпечення відповідного
співвідношення між довжиною обертової краплі і заданим об'єктом краплі знаходиться у діапазоні 24-120, яке контролюється і забезпечується електронно-обчислювальним блоком, в якому є відповідне програмне забезпечення для розрахунку міжфазного натягу. Винахід забезпечує процес вимірювання міжфазного натягу на межі розділу двох рідин методом обертової краплі при низьких кутових швидкостях обертання краплі до утворення в центральній частині краплі строго циліндричної ділянки.
Genre Patent
Identifier Пат. 114243 С2 Україна, МПК G01N 13/02, C09K 8/58. Спосіб вимірювання міжфазного натягу на межі розділу двох нерозчинних одна в одній рідин різної густини методом обертової краплі і пристрій для його реалізації / Кисіль І. С., Кучірка Ю. М., Барна О. Б. ; заявник і патентовласник Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - № а 2015 11107 ; заявлено 12.11.15 ; опубл. 10.06.16, Бюл. № 11. – 9 с.