Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Зворотний клапан для свердловинного насоса
 
Names Бурда, М. Й.
Гладкий, С. І.
Павелюк, М. В.
Шпак, Д. С.
Date Issued 2016 (iso8601)
Abstract Зворотний клапан для свердловинного насоса містить циліндр із вхідним, вихідним і розвантажувальним отворами, плунжер у вигляді стакана з двома взаємно перпендикулярними
поверхнями ущільнення і штоком, пропущеним з можливістю переміщення через сальник, закріплений у кришці циліндра, причому вихідні отвори виконані у стінці циліндра між крайніми положеннями плунжера під гострим кутом до осі клапана, а розвантажувальні отвори - у кришці циліндра, фіксатором положення штока у верхньому положенні і диском, закріпленим на вільному кінці штока. Для підвищення надійності роботи клапана він додатково містить кронштейни, закріплені на кришці циліндра, фіксатор положення штока виконаний у вигляді магнітної системи з кільцевого магніту, закріпленого на кронштейнах з можливістю взаємодії із диском у крайньому відкритому положенні. Диск виготовлений із феромагнітного матеріалу і у ньому виконано щонайменше дві симетричні П-подібні просічки з відбортовками під гострим кутом до площини диска в сторону робочого руху рідини, причому П-подібні просічки розміщені симетрично відносно осі диска таким чином, що суцільна сторона П-подібної просічки виконана по радіусу диска.
Genre Patent
Identifier Пат. 113926 С2 Україна, МПК F04B 47/02, F16K 15/02, E21B 34/06. Зворотний клапан для свердловинного насоса / Бурда М. Й., Гладкий С. І., Павелюк М. В., Шпак Д. С. ; заявник і патентовласник Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - № а 2016 00555 ; заявлено 25.01.16 ; опубл. 10.08.16, Бюл. № 15. – 6 с.