Запис Детальніше

Газогорелочные устройства для сжигания биогаза в котлах

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Газогорелочные устройства для сжигания биогаза в котлах
 
Creator Сигал, И.Я.
Марасин, А.В.
Смихула, А.В.
 
Subject Приборы и оборудование
 
Description На основі проведених раніше експериментів вперше виведено критерії подібності для інженерного розрахунку пальникових пристроїв для спалювання біогазу, а також його спалювання спільно з природним газом. Встановлено, що основну відмінність біогазу від природного газу зумовлено наявністю в його складі більше 30 % вуглекислого газу та його впливом на щільність, теплотворність суміші газів та нормальну швидкість поширення полум’я. Показано, що без зміни конструкції та режимів подачі палива спалювання біогазу в пальникових пристроях, розроблених для спалювання природного газу, практично не можливо. Розглянуто декілька прикладів пальникових пристроїв для роботи на біогазі, що було розраховано для спалювання природного газу. Наведені дані було покладено в основу переобладнання пальникових пристроїв для спільного та роздільного спалювання біогазу та природного газу.
На основе проведенных ранее экспериментов впервые выведены критерии подобия для инженерного расчета горелочных устройств для сжигания биогаза, а также его сжигания совместно с природным газом. Установлено, что основное отличие биогаза от природного газа вызвано наличием в его составе более 30 % углекислого газа и его влиянием на плотность, теплотворность смеси газов и нормальную скорость распространения пламени. Показано, что без изменения конструкции и режимов подачи топлива сжигание биогаза в горелочных устройствах, разработанных для сжигания природного газа, практически не возможно. Рассмотрено несколько примеров горелочных устройств для работы на биогазе, рассчитанных для сжигания природного газа. Приведенные данные были положены в основу переоборудования горелочных устройств для совместного и раздельного сжигания биогаза и природного газа.
On the basis of earlier experiments was first derived criteria of similarity for engineering design of burners for biogas combustion and co-combustion with natural gas. It was established that the main difference of biogas from natural gas is the presence of more than 30 % of carbon dioxide and its effect on the density, calorific value of the gas mixture and the burning velocity. It was shown that without changing the design and modes of fuel supply biogas combustion in burners designed to combustion natural gas, is almost impossible. Several examples were considered for burners designed for natural gas combustion when operating on biogas. These data were the basis for the conversion burners for joint and separate combustion of biogas and natural gas.
 
Date 2017-12-17T19:02:32Z
2017-12-17T19:02:32Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Газогорелочные устройства для сжигания биогаза в котлах / И.Я. Сигал, А.В. Марасин, А.В. Смихула // Энерготехнологии и ресурсосбережение. — 2014. — № 3. — С. 68-72. — Бібліогр.: 6 назв. — рос.
0235-3482
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/127295
621.18:632.15
 
Language ru
 
Relation Энерготехнологии и ресурсосбережение
 
Publisher Інститут газу НАН України