Запис Детальніше

Соціально-філософський аналіз інформації в системі комунікацій

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/22151/
 
Title Соціально-філософський аналіз інформації в системі комунікацій
 
Creator Санакуєв, Микола Георгійович
 
Subject Спецради у інших ВНЗ
 
Description Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата філософських наук за спеціальністю 09.00.03 – соціальна філософія та філософія історії. – Київський національний торговельно-економічний університет, МОН. – Київ, 2015.
Дисертація присвячена дослідженню, інформації як одного з головних чинників онто і філогенезу та зростаючої ролі інформаційної комунікації у формуванні духовно-культурного та аксіологічного простору інформаційного суспільства.
Проведено аналіз теоретичних та методологічних засад дослідження інформаційно-комунікативної взаємодії в сучасному суспільстві з точки зору її філософського змісту. З'ясовано сутність, зміст та структуру понять "інформація", "інформаційні комунікації" та діалектику їх взаємозв'язку. Через призму аксіологічного виміру проаналізовано значення інформації в процесі соціотворення. Досліджено особливості впровадження інформаційно-комунікативних технологій з точки зору соціокультурних процесів в суспільстві. Проаналізовано аксіологічне значення інформації у процесах формування суспільної свідомості.
Окреслено основні проблени суспільства інформаційної доби та виокремлено виклики і-простору для збереження людської цілісності та гармонійного розвитку суспільства.
 
Date 2015
 
Type Автореферат дисертації
NonPeerReviewed
 
Format image
image
 
Language ru
ru
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/22151/1/Sanakuiev_M_CFAISK_obkl.jpg
http://elibrary.kubg.edu.ua/22151/2/Sanakuiev_M_CFAISK.jpg
Санакуєв, Микола Георгійович (2015) Соціально-філософський аналіз інформації в системі комунікацій Кандидат thesis, Київський національний торговельно-економічний університет.