Запис Детальніше

Робоча навчальна програма "Композиція і постановка танцю" 6 курс

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/23020/
 
Title Робоча навчальна програма "Композиція і постановка танцю" 6 курс
 
Creator Карлицька, Світлана Вікторівна
 
Subject Робочі програми навчальних дисциплін
 
Description Дисципліна «Композиція і постановка танцю» на хореографічному відділенні вищого навчального закладу є головною профілюючою дисципліною тому, що підсумовує всі знання та навички, одержані з інших предметів, надаючи їм нових якостей, а також відокремлює ті, що визначають професійне місце фахівця.
Метою курсу є повідомлення нових знань та формування пізнавальних завдань про побудову танцювальних номерів, стилі, манеру різних танцювальних напрямків; практичне оволодіння навичками виконання сучасних танців ансамблевої конкурсної програми; визначення специфічних ознак індивідуального виконання в аспекті взаємодії традиції і новаторства.
Головним завданням курсу є засвоєння студентами знань і навиків як з теорії хореографічного мистецтва, так і з загальних понять. Зокрема, ознайомлення з природою танцю, його драматургією, із взаємозв’язком танцю і музики, літературою, образотворчим мистецтвом; навчання виразним засобам та законам композиції танцю; пізнання принципів побудови і аналізу хореографічних творів, системи їх запису; засвоєння методики роботи з танцювальними колективами. У навчальній програмі передбачається, в першу чергу, навчити студентів самостійної творчості, незалежно від того чи будуть вони в майбутньому творити, чи ставити танець за записом, а також навчити мислити їх хореографічними образами.
Програмний матеріал курсу вивчається відповідно до навчального плану у формі практичних занять. Також передбачається самостійна робота студентів.
Програма занять передбачає систематичне, послідовне, методично-цілісне вивчення курсу. Вона визначає зміст, об’єм знань і навичок, які повинні засвоїти студенти, а також організовує роботу викладача.
У результаті вивчення курсу студенти повинні
знати:
− основний понятійно-категоріальний апарат дисципліни;
− методику виконання та застосування основ драматургії;
− принципи поєднання окремих рухів у танцювальні сполучення;
− історію розвитку хореографії;
− особливості втілення законів драматургії в різних за видами і формами хореографічних творах.
уміти:
− визначати характер музичного твору;
− створювати власні ідейні постановки;
− поєднувати вивчені фігури та елементи;
− розрізняти стилі та напрямки танців;
− орієнтуватися на сценічному майданчику;
− використовувати здобуті знання у професійній діяльності.
 
Publisher Київський університет імені Бориса Грінченка
 
Date 2017-08-28
 
Type Навчально-методичні матеріали
NonPeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/23020/1/%D0%A0%D0%9D%D0%9F%20%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%86%D1%96%D1%8F%20%D1%96%20%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0%20%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D1%8E%206%20%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81%2B.pdf
Карлицька, Світлана Вікторівна (2017) Робоча навчальна програма "Композиція і постановка танцю" 6 курс [Навчально-методичні матеріали]